Aποδοκιμάστηκε σε ρυθμούς Βella Ciao ο Ούγγρος Πρωθυπουργός-Αντιπαράθεση με Πρόεδρο της Κομισιόν

Σε οξεία σύγκρουση μεταξύ της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και του Ούγγρου Πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν εξελίχθηκε η σημερινή συζήτηση για τις προτεραιότητες της ουγγρικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στο θέμα της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Όρμπαν απέρριψε την ευρωπαϊκή στρατηγική απέναντι στη Ρωσία και ζήτησε να αποκατασταθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με το Κρεμλίνο. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν διερωτήθηκε αν θα κατηγορούνταν ποτέ οι Ούγγροι για τη σοβιετική εισβολή του 1956. Τόνισε ότι κάποιοι κατηγορούν ακόμα το θύμα και όχι τον εισβολέα. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανταπάντησε ότι η σύγκριση ήταν εντελώς λανθασμένη.

Στο μεταναστευτικό, ο Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι η Ουγγαρία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που κρατά μακριά τους παράνομους μετανάστες. Η Πρόεδρος της Κομισιόν τού απάντησε, ρωτώντας πώς αυτή η θέση μπορεί να συνδυαστεί με την περσινή απόφαση του να απελευθερώσει καταδικασμένους διακινητές πριν από το τέλος της κράτησης τους.

Μετά το τέλος της πρωτολογίας του Ούγγρου Πρωθυπουργού, ομάδα αριστερών ευρωβουλευτών τραγούδησε το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι "Bella Ciao", με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, να αντιδρά, σχολιάζοντας ότι ο χώρος δεν είναι η Eurovision ή η σειρά Casa De Papel.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Οκτωβρίου 2024 - 14:42

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Οκτωβρίου
Ο Ντέμης Χασάμπης μίλησε για τη βράβευση του και την πρωτοποριακή του έρευνα
17:03
Νέες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ διενήργησε η Χεζμπολάχ
16:49
Τμήμα Μετεωρολογίας-3o Δελτίο Καιρού 9/10/24
16:28
Το μεγαλύτερο τζαμί των Βαλκανίων θα εγκαινιάσει την Πέμπτη ο Ερντογάν στα Τίρανα
16:14
Μαίνονται οι μάχες Ρωσίας- Ουκρανίας- Η Μόσχα ανακοίνωσε την ανακατάληψη τριών χωριών στο Κουρσκ
15:47
Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό για τον ιό του Δυτικού Νείλου
15:45
Ισραήλ: Έξι τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στη Χαντέρα
15:28
Οι πρώτες 100 χιλιάδες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα διατεθούν τους επόμενους δύο μήνες
15:15
Νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την κάθοδο μεγάλων Πανεπιστημίων της Ελλάδας στην Κύπρο
14:52
Aποδοκιμάστηκε σε ρυθμούς Βella Ciao ο Ούγγρος Πρωθυπουργός-Αντιπαράθεση με Πρόεδρο της Κομισιόν
14:25
Έντονη δυσαρέσκεια ΠΑΣΥΔΥ για την "επιχειρούμενη στοχοποίηση" των κρατικών υπαλλήλων για τις αυξήσεις στο δημόσιο
14:11
Στον ελληνοκύπριο Ντέμη Χασάμπη μαζί με τους Ντέιβιντ Μπέικερ και Τζον Τζάμπερ το Νόμπελ Χημείας 2024
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.