Νέος γύρος διαβουλεύσεων στο Κάιρο για παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα

Νέος γύρος διαβουλεύσεων άρχισε στο Κάιρο μεταξύ αξιωματούχων από την Αίγυπτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και το Ισραήλ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί σχεδίου για παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ζήτησε να καταβληθούν πιο εντατικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και την προστασία αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς αυτήν την κατεύθυνση σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ουίλιαμ Μπερνς και με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ αλ Θάνι.

Ο διευθυντής της Σι Άι Έι αναγνώρισε τις «αδιάκοπες προσπάθειες» της Αιγύπτου, με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Αιγύπτου και του πρωθυπουργού του Κατάρ εκφράστηκε ανησυχία για τον «κίνδυνο κλιμάκωσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων» στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Γάζας, προειδοποιώντας για επιδείνωση της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Χθες, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστήριξε ότι «μόνο η διατήρηση της στρατιωτικής πίεσης» μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απελευθέρωση περισσοτέρων ομήρων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ και ΑΠΕ

ΜΒ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουαρίου 2024 - 22:49

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.