Σε διαμαρτυρία κατέρχονται αύριο οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες

Σε διαμαρτυρία κατέρχονται αύριο στις 10 και 30 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες, διεκδικώντας επίλυση όλων των θεμάτων, τα οποία εκκρεμούν, ανακοίνωσαν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει προώθηση των δίκαιων, όπως σημειώνουν, αιτημάτων τους, τα μέτρα αντίδρασης θα κλιμακωθούν.

Στις διεκδικήσεις τους περιλαμβάνονται η στελέχωση των παραλιών, οι οποίες λειτουργούν ολόχρονα στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού και η επαρκής στελέχωση των Ναυαγοσωστικών Πύργων με δύο ναυαγοσώστες, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Παραλιών «Σαλαμίς».

Το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης του συστήματος ναυαγοσωστικής προστασίας. Στόχος, προσθέτει, είναι να εξευρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη συνολική διαχείριση της ναυαγοσωστικής προστασίας από έναν κεντρικό φορέα. Αναφέρει ότι για το θέμα αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα τύχουν ενημέρωσης το συντομότερο για να υποβάλουν τις δικές τους εισηγήσεις.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουαρίου 2024 - 21:41

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Υπουργός Παιδείας: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας
16:03
Υποχώρησε προέκταση οροφής εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη Λεμεσό
15:52
«Ανοιχτό» για προσαρμογή στην συζήτηση των ηγετών απόψε η Τουρκία
15:14
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.