Αύξηση του ΑΕΠ και επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κύπρο, προβλέπει η Κομισιόν

Αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Κύπρου κατά 2,8% φέτος και κατά 3% το 2025, καταγράφουν οι ενδιάμεσες χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβλέπεται, επίσης, επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 3,9% για το 2023, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών ενέργειας και περαιτέρω συγκράτησή του στο 2,4% φέτος και στο 2,1% το 2025.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν, η εγχώρια ζήτηση θα παραμείνει ο κύριος μοχλός αύξησης του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς η αναπροσαρμογή των μισθών για τους μισούς εργαζομένους συγκρατεί την αγοραστική τους δύναμη.

Ταυτόχρονα, αναμένεται ενίσχυση της ανάπτυξης και μέσω των επενδύσεων που προγραμματίζονται, με στήριξη και από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΨΑΡΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2024 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.