Υπουργός Οικονομικών: Κατατίθενται προσεχώς νέα μέτρα στήριξης, σκέψεις επαναφοράς επιδότησης στο ρεύμα

Στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν τα νέα μέτρα στήριξης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της κλιμακωτής επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Οκτώβριο και λήγει στο τέλος του μήνα.

«Ήδη το μέτρο που εφαρμόζεται για την ηλεκτρική ενέργεια είναι κλιμακωτό και επομένως είναι στενευμένο και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες που εξετάζουμε», ανέφερε ο κ. Κεραυνός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο εκδήλωσης για την παρουσίαση των νέων δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σπίτι της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του μέτρου είχε εκτιμηθεί στα €45 εκατ.

«Υπάρχει ένδειξη του κόστους γιατί ήδη βρίσκονται μέτρα σε εφαρμογή και έχει ανακοινωθεί το κόστος, επομένως δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις από το κόστος, το οποίο επιβαρύνει μέχρι σήμερα», είπε, ο κ. Κεραυνός για να υπογραμμίσει πως «εν πάσει περιπτώσει όλος ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των οικονομικών μέτρων πάντοτε είναι στο σταθερό πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανθεκτικότητας της οικονομίας μας».

«Η Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ, «θα είναι αρωγός στις ευάλωτες ομάδες και στα μεσαία νοικοκυριά και γενικότερα στην κοινωνία μας, η οποία βιώνει τις σημερινές κρίσεις και τα διάφορα προβλήματα. Επομένως, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα συζητήσουμε σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα και θα ανακοινωθούν.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα θα είναι οριζόντια, ο κ. Κεραυνός επανέλαβε ότι η προσπάθεια θα είναι τα μέτρα να είναι στοχευμένα, λέγοντας ότι αυτές είναι οι υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά είναι και τα πιο αποτελεσματικά μέτρα.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και κάποια θέματα δυνατότητας στην εφαρμογή κάποιων οριζόντων μέτρων, ο ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα στα στοχευμένα και αν υπάρξει ανάγκη δεν θα αποκλείσουμε και κάποιο οριζόντιο μέτρο».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα θα αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα ή τα καύσιμα, ο κ. Κεραυνός είπε πως ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η ακριβή ηλεκτρική ενέργεια. «Επομένως είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτό», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν η σκέψη είναι η επαναφορά της κλιμακωτής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος που είχε εξαγγελθεί τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Κεραυνός είπε ότι ήδη το μέτρο που εφαρμόζεται για την ηλεκτρική ενέργεια είναι κλιμακωτό και επομένως είναι στοχευμένο και αυτό είναι μέσα στις προτεραιότητες που εξετάζουμε.

Θέσεις Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και Διοικητή της ΚΤΚ

---------------------------

Ερωτηθείς εξάλλου για τον διορισμό του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου και για τον επικείμενο διορισμό Διοικητή της ΚΤΚ ενόψει της εκπνοής της θητείας του υφιστάμενου Διοικητή, ο κ. Κεραυνός είπε πως όσον αφορά τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο η διαδικασία προβλέπει ότι το ΔΣ του Φορέα προκηρύσσει τη θέση και ακολουθείται μια διαδικασία.

«Είπε ότι ήδη το ΔΣ στην πρώτη του συνεδρία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για προκήρυξη της θέσης», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τη θέση του Διοικητή της ΚΤΚ, ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως ακόμα έχουμε μπροστά μας αρκετό χρονικό διάστημα και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα, το οποίο θα απασχολήσει την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες και βδομάδες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως ο Διοικητής της ΚΤΚ διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουαρίου 2024 - 13:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.