Την ερχόμενη εβδομάδα τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή ακρίβεια

Photo by Charly TRIBALLEAU / AFP

Το υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί αυτή τη στιγμή, τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και παράλληλα εξετάζει πρόσθετα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αμέσως ή σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ, "Πρώτη Ενημέρωση", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υπογράμμισε πως αυτό το οποίο έχει σημασία, είναι να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία επιλύουν μόνιμα το πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας, που αντιμετωπίζουν τα κυπριακά νοικοκυριά.

Σημείωσε, παράλληλα, πως στόχος της κυβέρνησης είναι - μέσα από την επιτάχυνση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - τα νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνότερο ρεύμα, χωρίς να εξαρτώνται από την επιδοματική πολιτική του κράτους.

Ο κύριος Λετυμπιώτης εξήγησε πως τα κυβερνητικά μέτρα, θα είναι συνάρτηση των αναγκών που προκύπτουν λόγω της τιμής της ενέργειας και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους.

Σημείωσε, ακόμη, ότι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία αξιολογούνται, στοχεύουν στην ανακούφιση ορισμένων νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, όσον αφορά την ενεργειακή ακρίβεια.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2024 - 12:45

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Απριλίου 2024
07:00
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.