Σε Τούλα Κακκουλή και Νικόλα Κατσαρή τα Α΄Βραβεία ΡΙΚ για θεατρικό έργο και σκετς

Απονεμήθηκαν την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου σε τελετή τα βραβεία και οι έπαινοι των Διαγωνισμών Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2023», που είχε προκηρύξει το ΡΙΚ στη μνήμη της ηθοποιού Δώρας Κακουράτου και «Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2023», στη μνήμη του συγγραφέα/λογοτέχνη Πάνου Ιωαννίδη, με 1ους βραβευθέντες τον Νικόλα Κατσαρή και την Τούλα Κακκουλή, αντίστοιχα. 

ΤΟΥΛΑ ΚΑΚΟΥΛΗ.jpg

Τούλα Κακκουλή

Το Πρώτο Βραβείο (1200 ευρώ) στον Διαγωνισμό Συγγραφής Ραδιοφωνικού Θεατρικού Έργου 2023» εις μνήμην Πάνου Ιωαννίδη, απονεμήθηκε στην Τούλα Κακουλλή, για το έργο «Δώρημα ζωής», Δεύτερο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στην Έλενα Νικολάου, για το έργο «Ένα αλλιώτικο ψωμί», το Τρίτο Βραβείο (800 ευρώ) απονεμήθηκε στην Αναστασία Πίτσιακκου, για το έργο «Η Διαθήκη». Έπαινοι απονεμήθηκαν στη Βέλια Βασιλείου Κύρκου για το έργο «Το όνειρό μου» και στον Σάββα Ηλία για το έργο «Η Ανάσταση».

Στον «Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς 2023» στη μνήμη της Δώρας Κακουράτου, το Πρώτο Βραβείο (1200 ευρώ) απονεμήθηκε στον Νικόλα Κατσαρή, για το έργο «Μισός αιώνας γιασεμί», το Δεύτερο Βραβείο (1000 ευρώ) απονεμήθηκε στον Γιώργο Θεοδοσίου, για το έργο «Της ψυσιής τα μονοπάθκια», το Τρίτο Βραβείο (800 ευρώ) απονεμήθηκε στη Μαριλένα Αχιλλέως, για το έργο «Φουστάνια τζιαι γινάθκια». Επαινοι απονεμήθηκαν στον Γεώργιο Χριστοδούλου για το Σκετς «Η ηλικία εν ένας αριθμός» και στην Ευγενία Πάπαλλου - Σταύρου για το Σκετς «Δοξάζω τ’ όνομαν Της».

Τα έξι έργα που έχουν βραβευτεί και τα τέσσερα, τα οποία έλαβαν έπαινο, καθώς και 13 Σκετς και 13 Θεατρικά Έργα που έχουν επιλεγεί μέσα από τους δύο Διαγωνισμούς θα μεταδοθούν εντός του 2024 από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΙΚ ΚΩΣΤΑΣ.jpg

Κατά την τελετή ταυτόχρονα τιμήθηκαν και άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους στα θεατρικά δρώμενα του τόπου και στην εδραίωση του Κυπριώτικου Σκετς και συγκεκριμένα για την προσφορά τους στο Σκετς τιμήθηκαν ο Ραδιοσκηνοθέτης Ανδρέας Φαντίδης και η συγγραφέας/ηθοποιός Ρεβέκκα Αποστολοπούλου, ενώ για την προσφορά τους στο Θέατρο τιμήθηκαν η ηθοποιός Δέσποινα Μπεμπεδέλη και ο συγγραφέας Ανδρέας Κουκίδης.

Παραδόθηκαν επίσης τιμητική πλακέτα εις μνήμην της Δώρας Κακουράτου, για την προσφορά της στον πολιτισμό, που παρέλαβε η αδελφή της, Ζωή Κακουράτου και τιμητική πλακέτα εις μνήμην του Πάνου Ιωαννίδη για την προσφορά του στον πολιτισμό, που παρέλαβε ο στενός φίλος του, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2024 - 15:08

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Κόντρα ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ για πράσινη φορολογία
21:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.