Υπηρεσία Εκλογών:175.000 Κύπριοι άνω των 18 δεν έχουν εγγραφεί στους κατολόγους

Photo by Temur ISMAILOV AFP

Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί χαρακτήρισε ο ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών Μενέλαος Βασιλείου, τις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Βασιλείου είπε ότι τον Ιούνιο θα διεξαχθούν συνολικά 8 εκλογικές διαδικασίες, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά πρέπει να ενοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στο κοινό να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους, σημειώνοντας ότι έως σήμερα έχουν γίνει μόνο 2.308 νέες εγγραφές, αριθμός που είναι πολύ μικρός.

Όπως ανέφερε ο κύριος Βασιλείου, 175.000 Κύπριοι άνω των 18, δεν έχουν εγγραφεί στους κατολόγους, διευκρινίζοντας ότι έχουν αυτό το δικαίωμα νοουμένου ότι τους τελευταίους 6 μήνες, πριν την υποβολής της αίτησης, διέμεναν στη Δημοκρατία.

Η διαδικασία εγγραφής λήγει στις 2 Απριλίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 09:41

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.