Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.

Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στο ισόγειο διώροφης οικοδομής, προχθές βράδυ στη Μακεδονίτισσα.

Το υγραέριο προήλθε από σωλήνες που βρίσκονταν στο υποστατικό πριν την μετατροπή τού χώρου σε μικρά διαμερίσματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου. Κλήθηκε  ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στις σωληνώσεις παροχής υγραερίου.

Η εισροή στο κτίριο , ανέφερε στην εκπομπή του ΡΙΚ, "Από Μέρα σε Μέρα" ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, πιθανώς να προήλθε από τις φυάλες υγραερίου που ήταν τοποθετημένες εκτός του κτηρίου.

Εκ πρώτης όψεως, δεν είχαν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες πολεοδομικές άδειες για μετατροπή του υποστατικού σε μικρά διαμερίσματα καταγγέλλει η Αστυνομία. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της, ο έλεγχος των απαραίτητων πολεοδομικών αδειών, αφορά κυρίως τις δημοτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες του κράτους.

Στο μεταξύ, σοβαρή αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της 18χρονης φοιτήτριας από την Ελλάδα, η οποία τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε πως η ασθενής λαμβάνει όλη την απαραίτητη φροντίδα και εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα θα εξέλθει της μονάδας πλαστικής χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2024 - 20:49

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.