Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Το νομοσχέδιο κατατίθεται από τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα εκκινήσει την επεξεργασία του στις 27 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεδριάσεις.

Η εισαγωγή του τελικού κειμένου στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι πέραν των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τη μη στήριξη του κόμματός του στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων γνωστοποίησε χθες και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που την υπονομεύει», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να μη στηρίξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη ότι είναι «εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2024 - 14:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.