Κόλιν Στιούαρτ: Υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει

Φωτογραφία αρχείου

Υπάρχει ελπίδα για επίλυση του Κυπριακού, η οποία ωστόσο φθίνει με το πέρασμα των χρόνων, δήλωσε ο επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης και ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τα εξήντα χρόνια παρουσίας της Ουνφικύπ στην Κύπρο, ο κύριος Στιούαρτ εξέφρασε υποστήριξη στην προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οηέ, η οποία, όπως είπε, έχει μια δύσκολη αποστολή.

Σημείωσε ότι κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι πολίτες, οι οποίοι θέλουν λύση και πρέπει να στηρίξουν τους ηγέτες στη λήψη δύσκολων αποφάσεων.

Η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ επιστρέφει στην Κύπρο στις έντεκα Μαρτίου και θα έχει συνάντηση την ίδια μέρα με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Στόχος των επαφών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο από το οποίο διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 - 05:57

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.