Υπουργός Εσωτερικών: Θετικό ισοζύγιο στις ροές και απελάσεις μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Εσωτερικών κινείται σε δυο άξονες ώστε να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση από τις θαλάσσιες οδούς και συγκεκριμένα από το Λίβανο και τη Συρία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ " Πρόσωπο σε Πρόσωπο" ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το καθεστώς της Συρίας.

ΡΙΚ - Υπουργός Εσωτερικών - Πανίκος Χατζηπαναγή.jpg

Δεν γίνεται -επεσήμανε, διεθνείς οργανισμοί να κατατάσσουν περιοχές της Συρίας στις ασφαλείς ζώνες, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνείται να το αποδεχθεί.

Ο κύριος Ιωάννου είπε επίσης ότι το Υπουργείο έχει επικοινωνήσει με την Europol σε μια προσπάθεια να επιτηρήσει τις θαλάσσιες οδούς από το Λίβανο προς στην Κύπρο.

Επιπλέον , πρόσθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών οι κυπριακές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το παράρτημα των διακινητών στην Κύπρο.

Αναφερόμενος γενικά στις μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να επιφέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς έγινε κατορθωτό να μειωθούν οι αφίξεις κατά 46% μέσα στο 2023.

Καταφέραμε, πρόσθεσε, να διαμορφωθεί ένα θετικό ισοζύγιο, αφού φεύγουν πολύ περισσότεροι από εκείνους που έρχονται.

Για τους παράτυπους μετανάστες -αφρικανικής κυρίως καταγωγής- που περνούν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της πράσινης γραμμής, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το ποσοστό τους, έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, πέραν του 85%.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Πανίκος Χατζηπαναγή

ΝΠ /ΜΧ

Φωτογραφία ΡΙΚ - Αντρέας Αθανασίου

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 - 14:14

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.