Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο Πρόεδρος της Ιταλίας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο, ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Ιταλικής Δημοκρατίας, θα συνοδεύεται από εκπροσώπους της Κυβέρνησης και πολυμελή αντιπροσωπεία.

Η επίσκεψη Ματαρέλα στην Κύπρο, κρίνεται από τη Λευκωσία ως πολύ σημαντική, καθότι είναι η πρώτη Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης, εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και της θλιβερής επετείου των πενήντα χρόνων της παράνομης τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Η επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον Κύπριο ομολογό του, θα γίνει στις τέσσερις και πέντε το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει κατ'ιδίαν συνάντηση των κυρίων Ματαρέλα και Χριστοδουλίδη και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Σέρζιο Ματαρέλα θα προβούν σε δηλώσεις στις πέντε και πέντε.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο στον Ιταλό ομόλογό του και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Θα προηγηθούν επίσκεψή του κυρίου Ματαρέλα στο Δημαρχείο Λευκωσίας και περίηγηση στην εντός των τειχών πόλη και συνάντησή του με μέλη της ιταλικής κοινότητας.

Το ΡΙΚ θα καλύψει με έκτακτη επικαιρική εκπομπή, η οποία θα αρχίσει στις τέσσερις, την άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο του Σέρτζιο Ματαρέλα καθώς και την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2024 - 21:32

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.