Σάλιβαν: Έχουμε καταλήξει σε περίγραμμα συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και το Ισράηλ βρήκαν "κοινό έδαφος" κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι έχουν καταλήξει σε ένα "βασικό περίγραμμα" συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων και προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Ο κύριος Σάλιβαν, πρόσθεσε ότι συμφωνία βρίσκεται ακόμα υπό διαπραγμάτευση, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν έμμεσες συνομιλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο με την Χαμάς.

Μιλώντας στο δίκτυο NBC, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο του Ισραήλ σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

Δεν πιστεύουμε ότι μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση θα πρέπει να γίνει, εκτός, ανέφερε, αν υπάρχει ένα σαφές και εφαρμόσιμο σχέδιο για την προστασία των αμάχων.

Από πλευράς του, ο Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ απέχει λίγες εβδομάδες από την ολοκληρωτική νίκη επί της Χαμάς.

Ακόμη και αν μία ανακωχή την καθυστερήσει, είπε, η προγραμματισμένη επίθεση στην Ράφα θα φέρει το Ισραήλ σε απόσταση «λίγων εβδομάδων» από την «ολοκληρωτική νίκη».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία ανακωχής στην Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι θα επιτευχθεί η πρόοδος που όλοι επιδιώκουν, αν η Χαμάς υπαναχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις της και τις επαναφέρει σε λογικά πλαίσια.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2024 - 21:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.