Σύντομα ενώπιον του υπουργικού Συμβουλίου ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός Κυρώσεων

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το θέμα του Μηχανισμού Παρακολούθησης των Κυρώσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας μάλιστα πως πολύ σύντομα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών, θα προωθηθεί προς έγκριση από το υπουργικό Συμβούλιο, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι στο νέο πακέτο κυρώσεων των ΗΠΑ και της Βρετανιας, περιλαμβάνονται νέα νομικά πρόσωπα που συνδέονται με την Κύπρο, πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι το ζήτημα που αφορά κυρώσεις, παραβίαση των κυρώσεων, αλλά και τη φήμη και αξιοπιστία της χώρας, δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι, κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας.

Ερωτηθείς εάν η Λευκωσία δέχεται πιέσεις για το θέμα του τερματικού με την εμπλοκή και της κινεζικής πλευράς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για ευνόητους λόγους. Αρκέστηκε να αναφέρει πως η κυβέρνηση αναμένει εξελίξεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2024 - 12:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.