Υπουργός Οικονομικών: Αναγκαία θεωρεί η Κύπρος την ενοποίηση των Αγορών (Ηχητικό)

Αναγκαία θεωρεί η Κύπρος την ενοποίηση των Αγορών, θέμα το οποίο συζητήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στα πρόσφατα συνέδρια του Eurogroup και του Ecofin.

Μιλώντας στο Τρίτο ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ο οποίος μετείχε στα συμβούλια, δήλωσε ότι η ενοποίηση των Αγορών θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει ροή επενδύσεων από ιδιωτικά κεφάλαια, στις χώρες της Ευρώπης.

Παράλληλα, είπε, θα συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια, έχοντας στόχο την αποδέσμευση χρηματοδότησης στην Ευρώπη όπου δεν φθάνουν τα δημόσια χρήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πρέπει να γίνει σωστή ενημέρωση των πολιτών για τα χρηματο-οικονομικά και ότι είναι γνωστό πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους προς το χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε θέμα μείωσης επιτοκίων ο κύριος Κεραυνός εξέφρασε την εκτίμηση ότι για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Κληθείς να αναφερθεί στο νέο πακέτο στήριξης και στις διαμαρτυρίες που διατυπώνονται από ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ουσιαστικά συνεχίζει να συμπληρώνει τα υπόλοιπα θέματα που τρέχουν. Τίποτε είπε δεν είναι δεδομένο και τίποτε δεν είναι μόνιμο. Σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα ενώ στην πορεία προκύπτουν και άλλα που δεν είναι το άμεσου ελέγχου. Όπως, εξήγησε, η έλευση του φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΕΥΗ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουαρίου 2024 - 13:59

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.