Στο Κακουργιοδικείο νέα υπόθεση εμπορίας 7 προσώπων για εργασιακή εκμετάλλευση

Στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας παραπέμφθηκε χτες νέα υπόθεση εμπορίας προσώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση, με θύματα επτά αλλοδαπούς, για την οποία κατηγορούνται δύο πρόσωπα, ηλικίας 40 και 45 ετών, καθώς και η εταιρεία των πιο πάνω προσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση στις 21 Μαρτίου, 2024, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι υπό όρους.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα θύματα στις καταθέσεις τους φέρονται να έκαναν αναφορά για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, υπερβολικές και εξαντλητικές ώρες εργασίας, μη καταβολή  αποζημίωσης για τις υπερωρίες τους, μη παραχώρηση ημεραργίας και παρακράτηση των προσωπικών τους εγγράφων από τον εργοδότη τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο 2023, κατόπιν αξιολόγησης σχετικής πληροφορίας από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στα υποστατικά φάρμας εκτροφής αιγοπροβάτων, όπου εντοπίσθηκαν οι επτά αλλοδαποί.

«Από τις αρχικές εξετάσεις εντοπίσθηκαν ενδείξεις θυματοποίησης τους και ως εκ τούτου μεταφέρθηκαν με την συνδρομή των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε ασφαλή χώρο για σκοπό προστασίας και ασφάλειας τους», προστίθεται. 

Την υπόθεση διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουαρίου 2024 - 12:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Απριλίου
Ο στρατός του Ισραήλ καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση
05:53
Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο
05:50
Γεραπετρίτης: Σημαντική η κατανόηση των βασικών θέσεων των δύο μερών στη σχέση Ελλάδας - Τουρκίας
05:39
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών σήμερα ο Κωνσταντίνος Κόμπος
05:38
Αναστέλλονται προληπτικά πτήσεις από και προς την Τεχεράνη
05:36
Η Γερμανία προειδοποιεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 13/4/24
05:29
12 Απριλίου
Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
22:41
Aμερικανός Πρόεδρος: Oι ΗΠΑ είναι αφοσιωμένες στην άμυνα του Ισραήλ
22:31
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
21:58
Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος
21:46
Σε επαγρύπνηση το Ισραήλ
21:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.