Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών: Η πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις περνά από τη Λευκωσία

Η Κύπρος δεν επέτρεψε την συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αιτία η μη ανταπόκριση της Άγκυρας σε προτάσεις που υπέβαλε η Λευκωσία, οι οποίες σχετίζονται με τα ευρωτουρκικά και το Κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ στην άτυπη Σύνοδο τοποθετήθηκαν 10 Υπουργοί Εξωτερικών, οι οποίοι ανέφεραν ότι η στάση της Άγκυρας έναντι της Κύπρου, είναι σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας. Μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης δήλωσε πως η πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις περνά από τη Λευκωσία. Ο κύριος Γκότσης σημείωσε πως η Κύπρος αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την Τουρκία και τόνισε ότι απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα και χειρονομίες καλής θέλησης από την Τουρκία.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2024 - 17:34

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.