Μπορέλ: Για να λυθεί το Κυπριακό πρέπει να υπάρξει θετική συνεργασία με την Τουρκία

Οι Βρυξέλλες πρέπει να ζητήσουν στενότερη συνεργασία με την Τουρκία, δήλωσε ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις και να ληφθεί υπόψη το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο κύριος Μπορέλ ανέφερε επίσης οτι η γενική αίσθηση είναι ότι για να λυθεί το Κυπριακό, που για την Ευρωπαϊκη´Ενωση είναι ψηλά στην ατζέντα, πρέπει να υπάρξει περισσότερη συνεργασία με την Τουρκία, με έναν θετικό τρόπο.

Η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Χάτζα Λαμπίμπ, η χώρα της οποίας προεδρεύει του συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε οτι η Τουρκία θα προσκληθεί, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, στους εορτασμούς που θα γίνουν τον Απρίλιο για την εικοστή επέτειο της μεγάλης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2024 - 15:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.