Ενέκρινε η COREPER νέους νόμους για to νέο πακέτο για τη μετανάστευση

Η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε τις δέκα νομοθεσίες για το Νέο Πακέτο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Εξ, η Βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ένωσης αναφέρει ότι οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέτασαν τα κείμενα των νομοθεσιών και αποφάσισαν να στείλουν τον τελικό συμβιβασμό στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει προς την έγκριση.

Όπως ανέφερε η Βελγίδα Υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης, Νικόλ ντε Μουρ, οι νέοι αυτοί κανόνες θα καταστήσουν το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου πιο αποτελεσματικό και θα αυξήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών.

Οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι έδωσαν ακόμα το πράσινο φως σε νόμους για το άσυλο και τη μετανάστευση, για τους οποίους το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία το 2022 και αφορούν την αναθεώρηση της οδηγίας για τις συνθήκες υποδοχής, την επικαιροποίηση του κανονισμού για τα προσόντα και κανονισμό για τη θέσπιση πλαισίου επανεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Φεβρουαρίου 2024 - 06:37

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.