ΟΗΕ: Ο λιμός στην Λωρίδα της Γάζας είναι σχεδόν αναπόφευκτος

Γάζα κτήριο γενικό Photo by AFP

Ο λιμός στην Λωρίδα της Γάζας είναι σχεδόν αναπόφευκτος, εάν δεν διαφοροποιηθούν οι παρούσες συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστινίων, προειδοποίησαν για πολλοστή φορά τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο διεθνής οργανισμός και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν θέσει συγκεκριμένα κριτήρια για να ορίσουν μια περιοχή σε κατάσταση λιμού.

"Αλλά από τη στιγμή που κηρύσσεται κατάσταση λιμού, είναι πάρα πολύ αργά για τους ανθρώπους", δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είπε ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Χαμάς, 10 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό στη Γάζα, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2024 - 17:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.