Τον απολογισμό του πρώτου έτους στο Υπουργείο Εργασίας παρουσίασε ο Γιάννης Παναγιώτου

Τον απολογισμό του πρώτου έτους στο υπουργείο Εργασίας και τα όσα δρομολογούνται τον επόμενο χρόνο, παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Παναγιώτου.

Ο κύριος Παναγιώτου, ανακοίνωσε την εφαρμογή δύο σχεδίων παροχής κινήτρων για την εργοδότηση και την κατάρτιση 1265 ανέργων.

Αύριο, όπως είπε, θα ανακοινώσει τις πρόνοιες των σχεδίων και εντός της εβδομάδας θα μπορούν να υποβληθούν οι αιτήσεις, από τους ενδιαφερόμενους.

Υπουργός Εργασίας νέα φώτο παρουσίαση έργου 12342354.jpg

Εξέφρασε, ακόμη, αισιοδοξία για καλύτερη συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, όσον αφορά το ζήτημα της στελέχωσης της αγοράς εργασίας αξιοποιώντας, τόσο το ενχώριο δυναμικό, όσο και εργαζόμενους τρίτων χωρών, περιορίζοντας την παράτυπη εργασία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το χρέος της κυβέρνησης προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών ασφαλίσεων και πρόθεση της κυβέρνησης είναι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες να εξορθολογίσει την επενδυτική πολιτική του ταμείου, μέσα από την επικείμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Στόχος είπε, είναι να σταματήσει να αυξάνεται αυτό το ποσό, το οποίο αυτή την στιγμή υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Κλειώ Βούρκου

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2024 - 15:27

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.