Υπουργός Υγείας: Πολλά παιδιά ανά το παγκόσμιο αντιμέτωπα με σπάνια νοσήματα

Πολλά παιδιά ανά το παγκόσμιο είναι αντιμέτωπα με σπάνια νοσήματα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή τους και επηρεάζουν και τα άτομα του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου για τα σπάνια νοσήματα.

Σημείωσε ότι η συζήτηση και η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την αναγνώριση, τη θεραπεία και την πρόληψη των σπάνιων νοσημάτων αποτελούν βασικούς πυλώνες στον τομέα της παιδιατρικής, τονίζοντας ότι η ορθολογική προσέγγιση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.

Ο κύριος Δαμιανός επισήμανε ότι το υπουργείο Υγείας, μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας, έχει αναλάβει τη δέσμευση να παρέχει ολιστικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς με σπάνια νοσήματα.

Μ.Β. / Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2024 - 12:42

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Θλίψη για το θάνατο της Ελένης Νικήτα εκφράζει το υφυπουργείο Πολιτισμού
08:42
Οργή Ισραήλ για την συνάντηση Ερντογάν - Χανίγια
06:34
Χαιρέτισε την απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ ο Νετανιάχου
06:09
Ικανοποίηση ΕΕ για την νέα οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ
06:06
" Πυρά" Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κατά του Γενικού Ελεγκτή
05:57
Ζελένσκι: Ευγνωμοσύνη στις ΗΠΑ για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας
05:53
Εντονη αντίδραση Ρωσίας για την αμερικανική βοήθεια προς Ουκρανία- Ισραήλ
05:37
Ποδόσφαιρο: Καθοριστικοί αγώνες για τη μάχη του τίτλου
05:32
Νέες διαδηλώσεις στο Ισραήλ
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 21/4/24
05:22
20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
21:50
ΗΠΑ: Ενέκρινε πακέτο βοήθειας δισεκατομμυρίων σε Ουκρανία και Ισραήλ
21:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.