Νόμιμο το επίδομα απασχόλησης ιδιαιτέρας γραμματέως, λέει το Υπ. Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών κρίνει ότι το επίδομα για απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και πρώην Προέδρους της Βουλής είναι νόμιμο και δεν προκρίνεται η επιστροφή οποιουδήποτε ποσού έχει δοθεί.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης", σύμφωνα με το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία, στις 15 Μαρτίου απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να απαιτηθεί επιστροφή του επιδόματος ή μέρους του από τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Βασιλείου και τους πρώην Προέδρους της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, Γιαννάκη Ομήρου και Μάριο Καρογιάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ουδείς από τους πρώην Προέδρους δεν κατέβαλλε το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως, όπως προσδιορίζεται στο νόμο, στις ιδιαίτερες γραμματείς του.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι είχε θέσει, στο παρελθόν, στη βάση σχετικού ελέγχου, θέμα τροποποίησης του επιδόματος, ώστε να ισούται με τις πραγματικές απολαβές των ατόμων που απασχολούνται από τους πρώην αξιωματούχους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, στις 3 Οκτωβρίου 2018, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως συνεχιστεί η ίδια πρακτική για την καταβολή ωφελημάτων και επιδομάτων στους πρώην Προέδρους και το uπουργείο Οικονομικών, στη βάση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, οφείλει να συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2024 - 17:25

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.