Οι κίνδυνοι της κυπριακής οικονομίας για το τρέχον έτος

Σημαντικοί κίνδυνοι για την κυπριακή Οικονομία, το τρέχον έτος: το ενεργειακό κόστος, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και πολεμικές συρράξεις, η αναστάτωση που καταγράφεται στο διεθνές εμπόριο και τις μεταφορές και το μεγάλο έργο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Σχετικό ρεπορτάζ της οικονομικής ιστοσελίδας Stockwatch στηρίζεται σε οπτικογραφημένη έρευνα που ετοίμασε και δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Επιμέρους ζητήματα που εγείρονται έχουν να κάνουν με την σταθερότητα στο νομικό πλαίσιο, την ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό προς κάλυψη εσωτερικών αναγκών στην αγορά εργασίας, το κόστος που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά και το μεταναστευτικό και η διαχείρισή του.

Ως αντίβαρο στις μεγάλες εξωγενείς και πολυεπίπεδες προκλήσεις για την κυπριακή Οικονομία προβάλλει η ανάγκη για σταθερότητα, βελτίωση υφιστάμενων δομών, διαδικασιών και υποδομών του κράτους, για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της χώρας, αλλά και τον μεγάλο στόχο για βελτίωση της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2024 - 10:39

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.