Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία

Photo by Ina FASSBENDER / AFP

Εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων ο ΟΚΥπΥ θα ανακοινώσει τους γιατρούς που θα μεταβούν στο εξωτερικό για να λάβουν εξειδίκευση στην μεταμοσχευτική ηπατολογία, ούτως ώστε να μπορούν να στηρίξουν μεταμοσχευμένους ασθενείς.

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο γενικός εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Κύπρος Σταυρίδης, ανέφερε ότι, έχει ήδη επιλεγεί ένας γιατρός και επέδειξε ενδιαφέρον και δεύτερος.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των μεταμοσχευμένων ασθενών, είπε ότι το ζήτημα συζητείται εδώ και χρόνια και υπέδειξε πως για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς, η όποια επιπλοκή θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε ότι, η Βουλή αναμένει ενημέρωση από τον ΟΚΥπΥ σε μία εβδομάδα, κατά πόσον οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς θα νοσηλεύονται στην ηπατολογική κλινική του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, αντί στο παθολογικό τμήμα.

Σε περίπου ένα μήνα, θα ενημερωθεί και για τον αριθμό των γιατρών που θα τύχουν εκπαίδευσης στην μεταμοσχευτική ηπατολογία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Νίκος Σχίζας

ΧΡΥ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 15:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Προειδοποιεί ο ΠΟΥ για απώλειες ανθρώπων στη Γάζα
21:03
Μπορέλ: Λογική η πρόταση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας
19:40
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.