Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης των πολιτών, μετά τον τερματισμό του μειωμένου φορολογικού συντελεστή στα καύσιμα στο τέλος του μήνα και της επιδότησης στα τιμολόγια της Αρχής Ηλεκτρισμού, στο τέλος Απριλίου, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, δήλωσε ότι το νέο πακέτο περιλαμβάνει πέντε μέτρα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η παράταση του στοχευμένου μέτρου κλιμακοτής επιδότησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για ακόμα δύο μήνες.

Αποφασίστηκε η παράταση μέχρι το τέλος Ιουνίου, της εφαρμογής μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη όπως: γάλα, ψωμί, αυγά, παιδικές τροφές και πάνες, λαχανικά και κρέας. Το συνολικό κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργικό αποφάσισε, επίσης, την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, ως αντιστάθμισμα της οριζόντιας κατάργησης του μειωμένου φορολογικού συντελεστή στα καύσιμα κίνησης. Το μέτρο αφορά νοικοκυριά που λαμβάνουν επιδόματα από το υφυπουργείο Πρόνοιας. Στους δικαιούχους θα παραχωρηθεί τρεις φορές στοχευμένη εφάπαξ στήριξη ύψους 100 ευρώ, τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το μέτρο αυτό αφορά τους λήπτες επιδόματος τέκνου, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 2,1 εκατομμύρια ευρώ.

Εφάπαξ οικονομική βοήθεια 100 ευρώ μηνιαίως, θα παραχωρείται και στους λήπτες επιδόματος διακίνησης. Δικαιούχοι είναι 4 χιλιάδες 200 άτομα με αναπηρίες. Το συνολικό κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται στο 1,3 εκατομμύριο ευρώ.

Το 5ο μέτρο αφορά στην ενίσχυση του εισοδήματος χαμηλοσυνταξιούχων, στους οποίους θα παραχωρούνται 100 μηνιαίως. Το μέτρο αφορά 28 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Το συνολικό κόστος του νέου πακέτου μέτρων ανέρχεται στα 35,3 εκατομμύρια ευρώ και όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών θα επωφεληθούν 400 χιλιάδες νοικοκυριά και 100 χιλιάδες επιχειρήσεις.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ /ΜΧ

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 14:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Προειδοποιεί ο ΠΟΥ για απώλειες ανθρώπων στη Γάζα
21:03
Μπορέλ: Λογική η πρόταση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Πολωνίας
19:40
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.