Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα

Photo by Oli SCARFF AFP

Μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης εξαρτημάτων για αυτοκίνητα παρουσιάζεται από την εποχή της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μηχανικών Αυτοκινήτων, Χριστάκης Χατζηκώστας.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως ανέφερε, αυτοκίνητα παραμένουν στα γκαράζ επιδιόρθωσης μέχρι να εισαχθεί το απαραίτητο εξάρτημα.

Παράλληλα παρατηρείται αύξηση στις τιμές των ανταλλακτικών, που οδήγησε και σε άνοδο των τιμών των εξόδων συντήρησης και επιδιόρθωσης κατά τουλάχιστον 25%.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Αλέξης Αννινος, απέδωσε το πρόβλημα στις κρίσεις του κορονοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της ζήτησης αυτοκινήτων παγκοσμίως και στην όλο και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα των εξαρτημάτων.

Ο κύριος 'Αννινος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή των εξαρτημάτων και ότι οι εισαγωγείς ζητούν προκαταβολή από τους ιδιοκτήτες, για να φέρουν ανταλλακτικά στην Κύπρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2024 - 10:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.