ΔΝΤ: Eξαίρει τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Κύπρου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι - ως αποτέλεσμα της λήψης των κατάλληλων πολιτικών - η κυπριακή οικονομία ανέκαμψε γρήγορα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς.

Σε δηλώσεις με την ολοκλήρωση των επαφών του στο νησί, ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Άλεξ Πιενκόβσκι, υπέδειξε πως η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας είναι μεγαλύτερη απ' ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ότι ο πληθωρισμός αγγίζει το στόχο του 2%.

Επιπλέον, εξήρε τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Κύπρου και τη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους.

Την ίδια στιγμή, συστήνει διατήρηση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, έως ότου το χρέος μειωθεί αισθητά κάτω από το 60% του Αέπ.

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι οι Αρχές θα πρέπει να αντισταθούν στην πρόσθετη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των μισθών στο δημόσιο και να αποφύγουν περαιτέρω επέκταση των μη στοχευμένων μειώσεων στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στο Φπα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συστήνει, επίσης, συνεχή επαγρύπνηση σχετικά με τον χρηματοοικονομικό τομέα, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ανθεκτικός.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαρτίου 2024 - 21:35

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.