Ελβετία: Οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ της καταβολής 13ης σύνταξης

Οι Ελβετοί ενέκριναν, σήμερα σε δημοψήφισμα, την καταβολή δέκατης-τρίτης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Απέρριψαν, όμως, σε δεύτερο δημοψήφισμα, την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα εξηντα-πέντε στα εξηντα-έξι χρόνια.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, υπέρ της δέκατης-τρίτης σύνταξης ψήφισε το πενηντα-οκτώ τοις εκατόν των ψηφοφόρων, ενώ η πρόταση υπερψηφίστηκε σε περισσότερα από τα μισά ελβετικά καντόνια, κάτι που αποτελεί όρο για την υιοθέτηση της.

Αντίθετα η πρόταση για σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 χρόνια απορρίφθηκε από το εβδομηντα-πέντε τοις εκατόν των ψηφοφόρων.

Η ελβετική κυβέρνηση είχε εκφράσει αντίθεση και στις δύο προτάσεις, υποστηρίζοντας ότι η υιοθέτηση τους απειλεί τη χρηματοοικονομική σταθερότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2024 - 21:34

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.