Σε συζητήσεις ΗΠΑ - Κυπριακή Δημοκρατία για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου προς τη Γάζα

Στην πιθανότητα συμμετοχής της Κύπρου στη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κίρμπι.

Διευκρίνισε ότι η αναφορά στη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου, στηρίζεται σε συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι επί του παρόντος δεν μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες, καθώς η συγκεκριμένη ιδέα είναι σε πρώιμο στάδιο και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Ο κύριος Κίρμπι υπέδειξε πως σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο ότι η Κύπρος θα κληθεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο.    

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες μέρες, βρισκόταν στην Κύπρο μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΑΠΕ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2024 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.