Ελλάδα: Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός

Στην Ελλάδα, σε ισχύ τίθεται από την πρώτη Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος αυξάνεται στα 830 ευρώ από 650 ευρώ που ήταν το 2019, αυξάνοντας και πολλά επιδόματα, τα οποία συνδέονται με αυτόν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να θίγει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας, ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός να ανέλθει στα 1.500 ευρώ από 1.251 που ήταν το 2023.

Η υπουργός Εργασίας της Ελλάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός αυξάνεται γιατί το επιτρέπει η οικονομία της χώρας και διότι ο παραγόμενος εθνικός πλούτος, όπως τόνισε, πρέπει να διανέμεται με όρους δικαιοσύνης.

Μ.Β./Μ.Α.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2024 - 08:31

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.