Επίτροπος του Πολίτη: Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα «η Φωνή του Πολίτη»

Φωτογραφία Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εντός Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα «η Φωνή του Πολίτη» δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Παλατές.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα συμβουλευτικών ψηφοφοριών για μη δεσμευτικά δημοψηφίσματα, κάτω από την εποπτεία του Γραφείου του Πολίτη, μέσω της οποίας θα τίθενται ερωτήματα τα οποία θα μπορεί ο πολίτης ελεύθερα να απαντήσει.

Ο πολίτης, συνέχισε, θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα και να ψηφίσει μια φορά για κάθε θέμα που τίθεται απαντώντας με «ναι» ή «όχι» σε ερωτήματα που αφορούν νομοθεσίες και πρακτικές που θα εφαρμόσει η Πολιτεία.

Αποκάλυψε ότι η πρώτη ψηφοφορία θα αφορά τη μείωση του ηλικιακού ορίου για το δικαίωμα ψήφου και θα είναι διττή για το εάν «συμφωνείτε με τη μείωση του ηλικιακού ορίου για το δικαίωμα ψήφου» και για το «εάν θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι στα 17 έτη ή στα 16 έτη».

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κύριος Παλατές προέβη στην εκτίμηση ότι στις εκλογές του Ιουνίου η νεολαία θα προσέλθει στις κάλπες στέλνοντας τα μηνύματά της.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΚΩΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 11:39

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
05:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.