Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Μελετάμε τα δημοσκοπικά αποτελέσματα

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δεν μπορούν ούτε πρόκειται οι μετρήσεις να καθορίσουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης αλλά η υλοποίηση των πολιτικών και η προώθηση των έργων που εντάσσονται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κληθείς να σχολιάσει την πτώση της δημοφιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής".

Είναι δεδομένο, πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πέρυσι τέτοιες μέρες την λαϊκή εντολή για πενταετή θητεία.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο και σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά αποτελέσματα τα απέδωσε σε μια συνάρτηση των υψηλών στόχων που τέθηκαν και κατ' επέκταση των ανάλογων προσδοκιών που δημιουργήθηκαν.

Συνειδητά τέθηκαν πολύ υψηλοί στόχοι και κατ' επέκταση οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι πολύ υψηλές είπε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής", αρνητική εικόνα για τον Πρόεδρο έχει το 49% και θετική γνώμη το 47%. Η δημοφιλία του Προέδρου βρίσκεται σε πτώση. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αύριο στο πλαίσιο διακαναλικής παρουσίας του.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τις όποιες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις μελετάμε, τις αναλύουμε και εξάγουμε και εμείς τα δικά μας συμπεράσματα.

Είναι δεδομένο ότι μια δημοσκόπηση είναι η "φωτογραφία" μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής είπε ο κύριος Λετυμπιώτης για να προσθέσει ότι τα όποια δημοσκοπικά αποτελέσματα οφείλονται σε μια σειρά από λόγους.

Αναλύοντας τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης είπε ότι από τον πρώτο χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται σε επενδυτική βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος φέτος θα έχει τον δεύτερο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Μια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,8%, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 10:21

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.