Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Μελετάμε τα δημοσκοπικά αποτελέσματα

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δεν μπορούν ούτε πρόκειται οι μετρήσεις να καθορίσουν τις ενέργειες της Κυβέρνησης αλλά η υλοποίηση των πολιτικών και η προώθηση των έργων που εντάσσονται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπροσώπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κληθείς να σχολιάσει την πτώση της δημοφιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής".

Είναι δεδομένο, πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε πέρυσι τέτοιες μέρες την λαϊκή εντολή για πενταετή θητεία.

Σε δηλώσεις στο Τρίτο και σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά αποτελέσματα τα απέδωσε σε μια συνάρτηση των υψηλών στόχων που τέθηκαν και κατ' επέκταση των ανάλογων προσδοκιών που δημιουργήθηκαν.

Συνειδητά τέθηκαν πολύ υψηλοί στόχοι και κατ' επέκταση οι προσδοκίες της κοινωνίας είναι πολύ υψηλές είπε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος της Κυριακής", αρνητική εικόνα για τον Πρόεδρο έχει το 49% και θετική γνώμη το 47%. Η δημοφιλία του Προέδρου βρίσκεται σε πτώση. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αύριο στο πλαίσιο διακαναλικής παρουσίας του.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τις όποιες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις μελετάμε, τις αναλύουμε και εξάγουμε και εμείς τα δικά μας συμπεράσματα.

Είναι δεδομένο ότι μια δημοσκόπηση είναι η "φωτογραφία" μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής είπε ο κύριος Λετυμπιώτης για να προσθέσει ότι τα όποια δημοσκοπικά αποτελέσματα οφείλονται σε μια σειρά από λόγους.

Αναλύοντας τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης είπε ότι από τον πρώτο χρόνο, η χώρα μας βρίσκεται σε επενδυτική βαθμίδα από όλους τους οίκους αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Κύπρος φέτος θα έχει τον δεύτερο ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.

Μια αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2,8%, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΩΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 10:21

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.