Μείωση στην τιμή των ρύπων δυνατόν να επιφέρει μειώσεις στους επόμενους λογαριασμούς της ΑΗΚ

Photo by JEFF PACHOUD / AFP

Μείωση στην τιμή των ρύπων δυνατόν να επιφέρει μειώσεις στους επόμενους λογαριασμούς της ΑΗΚ αναφέρθηκε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, κατά την εξέταση του προϋπολογισμού της Αρχής για το 2024.

Ο πρόεδρος της ΑΗΚ Γιώργος Πέτρου, είπε ότι η Αρχή έχει προχωρήσει σε αγορά ρύπων και πρόθεση της είναι να αγοράσει και άλλους αυτήν την περίοδο.

Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο ο πρόεδρος της ΑΗΚ εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει ο εργολάβος του τερματικού στο Βασιλικό καθώς, πρόσθεσε, η χρήση του καυσίμου θα επιφέρει σημαντική μείωση στους ρύπους.

Αναφερόμενος στο σταθμό Δεκέλειας, ο κύριος Πέτρου, είπε ότι η λειτουργία του είναι απαραίτητη και πρόσθεσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την Αρχή η εγκατάσταση δύο μηχανών με κόστος γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με τις αναπτύξεις σε φωτοβολταϊκά ο πρόεδρος της ΑΗΚ μίλησε για "δέσμευση" τεμαχίων από ιδιώτες, εξηγώντας ότι επιχειρηματίες έχουν πλουτίσει από την εξασφάλιση αδειών για φωτοβολταϊκά και στη συνέχεια στην πώληση τους στην τιμή των 300 χιλιάδων ευρώ ανά μεγαβάτ.

Ψάξαμε, είπε, να αγοράσουμε αλλά ήταν πανάκριβες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 13:06

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.