Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αποκατάστασης της ειρήνης

Φωτογραφία - Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αποκατάστασης της ειρήνης, της σταθερότητας και της διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο, τόνισε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων να σχολιάσει τη σημασία του ψηφίσματος 186, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι εξήντα χρόνια μετά, αποτίει φόρο τιμής στους 187 ειρηνευτές που έχασαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις περίπου 150 χιλιάδες ειρηνευτών που υπηρέτησαν στην Κύπρο, στις χώρες που συνεισέφεραν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν με προσωπικό, καθώς και στα κράτη που στήριξαν και στηρίζουν την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, μέσω οικονομικών συνεισφορών.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε ειδικότερα την Ελλάδα που συνεισφέρει εθελοντικά.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι οι κατοχικές δυνάμεις, επιχειρούν να αμφισβητήσουν την σημασία της παρουσίας και του έργου της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο.

Παράλληλα είπε ότι ο ρόλος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι εξίσου σημαντικός στην αντιμετώπιση των πάμπολλων ανθρωπιστικών και άλλων ζητημάτων που προέκυψαν, συνεπεία της τουρκικής εισβολής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 10:53

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.