Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας

Φωτογραφία από "Υπουργείο Εσωτερικών"

Την ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο - ακόμη και σε πιλοτική βάση - ορισμένες περιοχές της Συρίας να χαρακτηριστούν ως ασφαλείς, ώστε να καταστεί εφικτή η επαναπροώθηση Σύρων μεταναστών.

Ο κύριος Ιωάννου υπογράμμισε ότι οι συνεχείς ροές δια θαλάσσης, πλήττουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, καθώς και τα σημαντικά οφέλη από τη μέχρι στιγμής εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε σοβαρή ανησυχία αναφορικά με την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και τη μεταναστευτική πίεση που δέχονται χώρες όπως ο Λίβανος, η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

Ειδικά όσον αφορά το Λίβανο, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σημείωσε ότι η χώρα φιλοξενεί περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο Σύρους και όπως προκύπτει από τις ροές που δέχεται η Κύπρος, φαίνεται πως το γειτονικό κράτος βρίσκεται στα όριά του ως προς τη διαχείριση των μεταναστών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ Μαρία Ψαρά

ΜΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαρτίου 2024 - 21:06

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.