To μεταναστευτικό σε συνάντηση Ιωάννου με Δανό Υπουργό Μετανάστευσης

Την πρωτοβουλία της Κύπρου για επαναξιολόγηση του καθεστώτος συγκεκριμένων περιοχών στη Συρία, συζήτησαν εκτενώς σε συνάντηση στη Δανία, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Δανός Υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δανός Υπουργός είπε ότι η χώρα του αναγνωρίζει τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται η Κύπρος με τις μαζικές ροές μεταναστών συριακής καταγωγής.

Συμφώνησε, επίσης, ότι πρέπει να εξεταστούν τα πραγματικά δεδομένα επί του εδάφους της Συρίας, ώστε να δοθεί στα κράτη η δυνατότητα διενέργειας επιστροφών υπό συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου εισηγήθηκε όπως προωθηθεί η δημιουργία ομάδας - με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών χωρών - με στόχο να ετοιμαστεί επίσημο κοινό έγγραφο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της Συρίας, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Δανός Υπουργός.

Αύριο ο Υπουργος Εσωτερικών θα επισκεφθεί την Πράγα, όπου θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Τσεχίας, με τον οποίο θα συζητήσουν, επίσης, το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απριλίου 2024 - 18:02

Τελευταιες Ειδησεις

20 Μαΐου
Στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν
21:33
Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η προστασία της πατρίδας από τη λαίλαπα των πυρκαγιών
21:20
Τμήμα Φορολογίας: Άρχισε η υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος, μέσω του TaxisNet
21:16
Δίωρη συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο Πρέσβη για το αέριο στο Βασιλικό
20:06
Γυμνάσια με πυρηνικά θα γίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος, διαμηνύει το Κρεμλίνο
18:37
Δικαίωμα νέας έφεσης κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ κέρδισε ο Τζούλιαν Ασάνζ
18:31
Σύλληψη δύο υπόπτων για υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε τάφο στην Ορόκλινη
18:27
Υπουργός Παιδείας: Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για διαχείριση κρίσεων στα σχολεία
17:43
Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν - Άρχισε η διάδοχη κατάσταση στη χώρα...
17:12
Στρατηγικής σημασίας η σχέση Ελλάδας -Αιγύπτου, τονίζει ο Γεραπετρίτης
17:00
Κασσιανίδου: «Ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαισίο»
16:53
Το θέμα της ακρίβειας σε επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.