Πρόεδρος: Κράτη - μέλη αντιδρούν στην πρόταση Κύπρου για Συρία

Υπάρχουν αντιδράσεις από μεγάλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εισήγηση της Κύπρου για επαναξιολόγηση του καθεστώτος συγκεκριμένων περιοχών στη Συρία.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι όπως οι μετεγκαταστάσεις Σύρων υπηκόων καταστούν υποχρεωτικές.

Ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με ομολόγους του στην Ευρωπαική Ένωση έτσι ώστε, όπως είπε, να ξεκινήσει η συζήτηση και να χαρακτηριστούν κάποιες περιοχές της Συρίας ως ασφαλείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι μόνο μεσα από τέτοιες αποφάσεις θα καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Χαρακτήρισε επίσης θετική εξέλιξη την χθεσινή έγκριση από το Ευρωκοινοβούλιο του νέου συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Σε δηλώσεις προσερχόμενος σε εκδήλωση της ΟΕΒ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε επίσης σύντομα ανακοινώσεις σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη και τον ρόλο των κυπριακών επιχειρήσεων.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024 - 21:36

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Μαΐου
Δίωρη συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Κινέζο Πρέσβη για το αέριο στο Βασιλικό
20:06
Γυμνάσια με πυρηνικά θα γίνουν βάσει χρονοδιαγράμματος, διαμηνύει το Κρεμλίνο
18:37
Δικαίωμα νέας έφεσης κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ κέρδισε ο Τζούλιαν Ασάνζ
18:31
Σύλληψη δύο υπόπτων για υπόθεση εντοπισμού οπλισμού σε τάφο στην Ορόκλινη
18:27
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
18:00
Υπουργός Παιδείας: Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για διαχείριση κρίσεων στα σχολεία
17:43
Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν - Άρχισε η διάδοχη κατάσταση στη χώρα...
17:12
Στρατηγικής σημασίας η σχέση Ελλάδας -Αιγύπτου, τονίζει ο Γεραπετρίτης
17:00
Κασσιανίδου: «Ένταξη του πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαισίο»
16:53
Το θέμα της ακρίβειας σε επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
16:49
Ανακοινώνονται σύντομα τα νέα στρατηγικά σχέδια για αναζωογόνηση ορεινών κοινοτήτων
16:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/05/24
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.