Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενισχύουν το ταμείο Αμάλθεια με 15 εκατομμύρια δολάρια

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν, με 15 εκατομμύρια δολάρια το ταμείο Αμάλθεια, το οποίο δημιούργησε η Κυπριακή Δημοκρατία για στήριξη της πρωτοβουλίας του θαλάσσιου διαδρόμου μεταξύ της Κύπρου και της Λωρίδας της Γάζας.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων σημειώνει ότι το Ταμείο δημιουργήθηκε για διευκόλυνση και συντονισμό της ροής βοήθειας προς την Γάζα και τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διανομής της.

Τονίζεται, επίσης, ότι στόχος της συνεισφοράς είναι η αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, μέσω μιας πολυμερούς συνεργασίας, η οποία είχε πετύχει ιστορικό βήμα στην παροχή βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό, πριν από την αναστολή λειτουργίας τους θαλάσσιου διαδρόμου μεταξύ της Κύπρου και της Λωρίδας της Γάζας.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σημειώνει ότι θεωρεί πως ο θαλάσσιος διάδρομος, αποτελεί μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας για να αυξηθεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω όλων των διόδων και μηχανισμών, με παράλληλη διασφάλιση της προστασίας  όσων μετέχουν στις ανθρωπιστικές αποστολές.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ-ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απριλίου 2024 - 05:44

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
22:00
Επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο εξαπέλυσαν οι Χούθι
21:29
Παύση κάθε δίωξης των μοναχών της Μονής Αββακούμ ζητούν οι δικηγόροι τους
20:20
Κοινή ασπίδα για την αεράμυνα της Ευρώπης ζητούν Μητσοτάκης και Τουσκ
20:11
Αντίθετη με τον όρο για το Κυπριακό, η πρόοδος ευρωτουρκικών σχέσεων
18:53
Πρόσφορο το έδαφος για πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων
18:20
Δεσμεύτηκε για ταχύτερη εξέταση της υπόθεσης Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου
17:58
Αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση σχέσεων εξέφρασαν Χριστοδουλίδης-Ντούντα
16:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/05/24
16:18
Η Μόσχα απειλεί το Λονδίνο ότι θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους
15:58
Προβληματισμός στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου
15:48
Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπηρεσία on call οι λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών
15:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.