Βιέννη: Δείπνο εργασίας για την στρατηγική ατζέντας της ΕΕ- Θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο καταρτισμός της στρατηγικής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη πενταετία θα απασχολήσει δείπνο εργασίας ομάδας ηγετών κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα στην Βιέννη.

Στο δείπνο θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και του Καγκελαρίου της Αυστρίας.

Σε δηλώσεις είπε ότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο και της προσπάθειας να έχει πιο ενισχυμένο λόγο και ρόλο στις Βρυξέλλες, για θέματα όπως η στρατηγική αυτονομία της Ένωσης, το μεταναστευτικό και η διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Κατά την άφιξή του στην Καγκελαρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Αυστριακό Καγκελάριο και ακολούθως θα παρακαθίσει στο δείπνο μαζί με τους ηγέτες της Αυστρίας, της Δανίας, της Μάλτας, της Λετονίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 07:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.