Διεθνής αναγνώριση των αιτημάτων της ένωσης συντακτών Κύπρου

Εικόνα αρχείου

Η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν πλήρως τα αιτήματα της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους δημοσιογράφους της Κύπρου.

Σε κοινή ανακοίνωση τους καλούν τους εργοδότες να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τερματισμό της ανασφάλειας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Οι δημοσιογραφικές Ομοσπονδίες συμπεριλαμβάνουν στην ανακοίνωση δήλωση του Προέδρου της Ενωσης Συντακτών, Γιώργου Φράγκου, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "στην Κύπρο δεν υπάρχουν, δυστυχώς, πια οι συνθήκες για ποιοτική διερευνητική δημοσιογραφία, κάτι που έχει δυνητικά  καταστροφική επίδραση στην ποιότητα της πληροφόρησης, τον πλουραλισμό στα μέσα ενημέρωσης και, γενικότερα, τη δημοκρατία".

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 17:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.