Κόμπος: Ουσιαστικό βήμα για το Κυπριακό ο διορισμός της απεσταλμένης

Ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού είναι ο διορισμός της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, μετά από επτά χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο κύριος Κόμπος είπε ότι σαφώς θα πρέπει να διευκολυνθούν οι δύο πλευρές στο νησί να εργαστούν για την επίλυση του κυπριακού. Είπε ότι σαφής και συγκεκριμένη θέση της Λευκωσίας είναι πως δεν μπορεί να επανέλθει κάποιος στην ουσιαστική διαπραγμάτευση μοιράζοντας τη διαφορά, κατά την έκφρασή του.

Για την ελληνοκυπριακή πλευρά πρόσθεσε, δεν τίθεται θέμα να ικανοποιήσει το βασικό στόχο που θέτει δημόσια σήμερα η τουρκοκυπριακή πλευρά πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η Λευκωσία, επεσήμανε, δεν πρόκειται να αποδεχθεί οτιδήποτε είναι εκτός του πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την ετοιμότητα της Λευκωσίας για διάλογο από το πιο ώριμο στάδιο στο οποίο είχαν φθάσει οι συνομιλίες στο περιβόητο δείπνο του Γκραν Μοντανά.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Κόμπος είπε ότι η Λευκωσία έχει ενημερωθεί για τα όσα έθεσε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα ο Ερσίν Τατάρ και τα οποία δεν διαφέρουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

EYH/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 09:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.