Ναι και από την Ελλάδα για συμμετοχή στην ομάδα για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα συμφώνησε για τη συμμετοχή της στην υπό σύσταση ομάδα κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα εξετάσει τον καθορισμό περιοχών της Συρίας ως ασφαλών χώρων για επαναπατρισμό μεταναστών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της Ελλάδας, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο, σε σχέση με τις μεταναστευτικές ροές από τον Λίβανο και τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την ολόπλευρη ευρωπαϊκή στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, διερευνήθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης τμημάτων της συριακής επικρατείας ως "ασφαλούς χώρας", ύστερα από δεκατρία χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε ανάρτηση στην πλάτφορμα Χ, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε συμμετοχή της στην υπό σύσταση ομάδα κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα επανεξετάσει το καθεστώς της Συρίας, σε σχέση με το μεταναστευτικό.

Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν την υπερψήφιση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την εφαρμογή του, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας και από κοινού συνεδριάσεις ομάδων εργασίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 20:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.