Στη Βιέννη για τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ ο πρόεδρος

 Τη στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τα επόμενα χρόνια, συζητεί απόψε στην Βιέννη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, με ομάδα ηγετών κρατών - μελών των 27.

  Το δείπνο εργασίας οργανώνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμμερ, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αυστριακή καγκελαρία.

  Στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βρίσκονται, ανάμεσα σε άλλα, η στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, η διαδικασία λήψης αποφάσεων και το μεταναστευτικό.

  Σε δήλωση του, ενόψει του Δείπνου, ο αυστριακός καγκελάριος ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να καθορίσει το δρόμο που θα την οδηγήσει στη διατήρηση ευημερίας.

  Ο Καρλ Νεχάμμερ έθεσε ως πρώτο παράδειγμα την ανάγκη περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής, με αυστηρό έλεγχο συνόρων και διαδικασίες χορήγησης ασύλου σε υπηκόους τρίτων χωρών.

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 21:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
22:00
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Υπ.Γεωργίας στις Βρυξέλλες
21:53
Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ έχει ευθέως εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία
21:46
Υπουργοί εξωτερικών Ε.Ε: Πράσινο φως για επανενεργοποίηση συνοριακής αποστολής στη Ράφα
21:31
Τραγικό ατύχημα ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων λέει ο Νετανιάχου
21:27
Αίγυπτος: Συνοριοφύλακας σκοτώθηκε από πυρά στα σύνορα με τη Ράφα
21:11
Υπουργός εσωτερικών: Οι τοπικές κοινωνίες εισέρχονται σε μια νέα εποχή
21:01
Παράνομος ο τερματισμός της σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Kition
20:51
Διεθνείς αντιδράσεις από την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ  στην Ράφα
20:17
Πυρκαγιά στην περιοχή Κοκκινοκαυκάλα στην Ανθούπολη
19:17
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ
17:39
Δήμαρχος Λάρνακας: Αρνητική εξέλιξη ο τερματισμός της σύμβασης για λιμάνι-μαρίνα
17:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.