Ύπατος αρμοστής ΟΗΕ: Πρέπει να αποτραπεί νέα προσφυγική κρίση

Photo by Michele Spatari / AFP

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, προειδοποίησε, σήμερα ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποτραπεί νέα προσφυγική κρίση με εκτοπισμό Παλαιστίνιων προσφύγων στην Αίγυπτο.

Σε δηλώσεις στο πρακτορείο Reuters, o επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, πρόσθεσε ότι η λύση της κρίσης Ισραήλ - Παλαιστίνης θα είναι αδύνατη και θα δημιουργηθεί ένα "φρικτό δίλημμα", κατά την έκφραση του, για τους εκτοπισμένους, εάν φύγουν από τη συνοριακή πόλη Ράφα και καταφύγουν στην Αίγυπτο.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι ήδη περίπου πεντέμισι εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες ζουν στην Ιορδανία, τον Λίβανο, την Συρία, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Γάζα. Οι Παλαιστίνιοι, αλλά και αραβικές χώρες επιμένουν ότι οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία πρέπει να προνοεί επιστροφή των προσφύγων στην Παλαιστίνη, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά το Ισραήλ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών σημείωσε ότι, σε περίπτωση επίθεσης στη Ράφα, όσοι διαμένουν στην περιοχή θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον εκτοπισμό τους στην Αίγυπτο ως τη μόνη επιλογή για την ασφάλεια τους.

"Υπεύθυνο για να αποτραπεί αυτό το δίλημμα", είπε ο Φίλιπο Γκράντι, "είναι το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη στην Γάζα".

Πηγή:Reuters, ΡΙΚ

ΠΧ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2024 - 18:03

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Στάση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
11:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.