Απάντησε στις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας ο ΑΔΜΗΕ

  Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας, ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2023, έχει διαθέσει το επικαιροποιημένο επιχειρηματικό σχέδιο για το Great Sea Interconnector σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

   Αυτό το σχέδιο, προσθέτει, καταρτίστηκε εξαρχής, με τις πλέον επικαιροποιημένες παραδοχές και δεν αποτελεί "ελαφρά επικαιροποίηση παλαιότερης εκδοχής", όπως ατυχώς, όπως σημειώνει, αναφέρεται.

  Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ αποτελεί απάντηση σε χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Παπαναστασίου.

  Σύμφωνα με τον Αδμηέ, στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο είχε πρόσβαση και η Κυπριακή Δημοκρατία από τον Δεκέμβριο, υπογράφοντας μάλιστα και συμφωνία εμπιστευτικότητας.

  Ο ΑΔΜΗΕ επαναλαμβάνει ότι το Great Sea Interconnector, που επιχορηγείται κατά το ένα τρίτο με χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων, συνιστά μια μοναδική ιστορική ευκαιρία για τη διασύνδεση της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Ηλεκτρικό Σύστημα.

  Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από πολλές πλευρές για το έργο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, capital.gr

ΠΑΧ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2024 - 17:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.