Εκσυγχρονισμός συστήματος πολιτικής προστασίας

Σε τρεις βασικούς πυλώνες της κυβέρνησης για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που προκύπτουν από την κλιματική κρίση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε τοποθέτησή του στο Φόρουμ των Δελφών είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αναδιοργάνωση του συστήματος πολιτικής προστασίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό κάτω από μία Αρχή, για να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σημαντικός άξονας, πρόσθεσε, είναι η πρόληψη, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να επενδύουν σε αυτό.

Ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι άλλος ένας σημαντικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση του κοινού, αλλά και η εμπλοκή των τοπικών αρχών στην υλοποίηση των δράσεων πρόληψης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2024 - 12:34

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.