Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έθεσε και μεταναστευτικό στο Δείπνο ευρωπαίων ηγετών στη Βιέννη

Την ανάγκη για ενίσχυση της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από κοινές δράσεις και ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δείπνο εργασίας ομάδας ηγετών κρατών - μελών των 27 στη Βιέννη.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο δείπνο ήταν ο καταρτισμός της στρατηγικής ατζέντας της Ένωσης για την επόμενη πενταετία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό και τη ναυτιλία, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στον τομέα της ασφάλειας. Ειδικότερα για το μεταναστευτικό, εστίασε στο ζήτημα των γρήγορων επιστροφών και στην ανάγκη επανεξέτασης του καθεστώτος της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη την ανάγκη στήριξης του Λιβάνου για αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού και τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως χώρα πρώτης γραμμής, αναμένει την ουσιαστική αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απριλίου 2024 - 10:21

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Αποχή διά παντός από την εργασία "On Call" για τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών της Συντεχνίας Ισότητα
19:33
Πρωτιά για την Κύπρο με τα καθαρότερα νερά για κολύμβυση
18:43
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 28 Μαΐου 2024
18:00
Ομαλή η λειτουργία του λιμανιού της Λάρνακας μετά την μεταβίβαση
17:29
Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα
16:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 28/05/24
15:59
Ο Ζελένσκι παροτρύνει τον Μπάιντεν να συμμετάσχει στη σύνοδο για την ειρήνη
15:40
Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές παρά τη διεθνή κατακραυγή
15:01
Πρόεδρος: Η Κύπρος μπορεί να θεωρηθεί ως τον Πρέσβη του Κατάρ στις Βρυξέλλες
14:21
Ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σχολεία στη Λεμεσό
13:52
Σολτς και Μακρόν στέλνουν κοινό μήνυμα για μεταρρυθμίσεις
12:42
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Εμίρης του Κατάρ
11:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.