Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας

Ο Σύνδεσμος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καλεί τις αρμόδιες αρχές να ανταποκριθούν και να δουν ζεστά το θέμα των περικοπών συστημάτων ΑΠΕ, έτσι ώστε να τροχοδρομηθούν ουσιαστικές ενέργειες για επίλυση του φαινομένου.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκών με σκοπό την μείωση του ενεργειακού κόστους, υποδεικνύοντας πως πέραν του θετικού περιβαλλοντικού αντικτύπου αλλά και της συνεισφοράς στην επίτευξη των δεσμευτικών στόχων της Κύπρου για την ενέργεια και το κλίμα, αυτή η αυξημένη, διάσπαρτη και μη ελεγχόμενη διείσδυση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, έχει φέρει στην επιφάνεια τις σοβαρές προκλήσεις και τις αδυναμίες του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυξημένες περικοπές φωτοβολταϊκών συστημάτων από το δίκτυο διανομής και ουσιαστικά να «χάνεται» πράσινη ενέργεια.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ / ΚΥΠΕ

ΚΩΣ / ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2024 - 21:24

Τελευταιες Ειδησεις

21 Μαΐου
Διαμαρτυρία την Πέμπτη από νοσηλευτές μέλη ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ
08:56
Χίλιοι τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αμάλθεια
08:48
Θύματα ένοπλης ληστείας έπεσαν χθες βράδυ δύο γυναίκες από τη Νιγηρία
08:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 21 Μαΐου 2024
06:02
Μπάιντεν: Δεν αποτελούν γενοκτονία οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
05:49
Εντονη αντίδραση Νετανιάχου για το αίτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψής του
05:46
Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν - Στις 28 Ιουνίου οι προεδρικές εκλογές
05:42
Ενός λεπτού σιγή στο Σ.Α για το θάνατο του ιρανού προέδρου. Εντονη αντίδραση του Ισραήλ
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/05/24
05:28
20 Μαΐου
Μοτοσικλετιστής από την Ινδία έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην επαρχία Λάρνακας
21:48
Στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν
21:33
Ζήτημα εθνικής ασφάλειας η προστασία της πατρίδας από τη λαίλαπα των πυρκαγιών
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.